Seznam dostupných řešení pro 3D virtuální prohlídku

Seznam dostupných řešení pro 3D virtuální prohlídku Tagy: Technologie, 3D Scan
| Publikováno dne

Poslední úprava dne

3D virtuální prohlídky se stávájí novým standardem pro prezentaci nemovitostí a destinací - roste jejich kvalita, dostupnost i popularita u uživatelů. Procházet je lze napříč zařízeními - v telefonu, počítači i prostřednictvím VR brýlí.

V České republice je několik lidí poskytujících služby 3D scanu nemovitostí, a to převážně s využitím řešení od Matterport. Dostupných řešení je nicméně vícero, přesněji nepřeberné množství, a byla by tedy škoda se upínat na některé konkrétní řešení jen proto, že jej používá většina poskytovatelů na českém trhu. Tento článek vám poskytne srovnání hned 15 z nich.

Jaký software je pro tvorbu 3D virtuálních prohlídek nejlepší?

Právě na tuto otázku se pokusil odpovědět Ben Claremont svým videem ze dne 28 listopadu 2019. Video i s výsledky sdílíme v tomto článku.

Ben Claremont hodnotí a porovnává 15 řešení určených pro 3D virtuální prohlídky

Řešení pro 3D virtuální prohlídky probírané ve videu

Nejlepší řešení dle Bena Claremonta?

Ben srovnal všechna řešení na základě dle něj nejdůležitějších parametrů (ceny, dostupných funkcí, jednoduchosti ovládání, způsobu automatického procházení fotografií a kvality uživatelského rozhraní) a vybral následující 3 vítěze:

  1. 3DVista
  2. Pano2VR
  3. Panoskin

Vítězná řešení prostudujeme a podrobněji zpracujeme do samostatných článků abychom vyloučili závislost mezi umístěním a dostupností provizního systému spojeného s daným řešením.

-----

Další, ve videu nezmíněná řešení

-----

Nevyhovuje žádné? Virtuální prohlídky jde tvořit i na vlastní pěst. Prostor lze nasnímat pomocí fotogrammetrie (s využitím DSLR fotoaparátu) a fotogrammetrického softwaru (např. ZBrush). Interakce se prgramují např. v herním enginu, viz ukázka VR mediální aplikace.